vegetarische falafel

Ingrediënten:
Kikkererwten 43,5%, water, kruidenmix (koriander, komijn, uien, knoflookpoeder, paprikapoeder), zonnebloemolie, salz, pfeffer, sesam, guargom, E415

Bereidingswijze:

Heteluchtoven
1. Verwarm de oven voor op 180ºC
2. Verdeel de falafel over bakpapier
3. Bak de falafel in totaal 11 minuten,
halverwege keren
4. Plaats de falafel een kom met keukenpapier

Frituur
1. Verwarm de frituur voor op 170ºC
2. Vul de mand voor de helft en frituur 4-5 min.
3. Plaats de falafel een kom met keukenpapier

Koekenpan
1. Verhit een beetje olie in de pan
2. Bak de falafel in de pan voor 6 - 8 min.
3. Draai de falafel meerdere keren om
tot ze goudbruin en crispy zijn
4. Plaats de falafel een kom met keukenpapier

Voedingswaarden per 100 gram:
Calorieën: 200 kcal
Vet: 4,0 g
Waarvan verzadigd: 1,0 g
Eiwit: 8,0 g
Koolhydraten: 29,8 g
Suiker: 0,7 g
Zout: 1,4 g

TERUG NAAR HET OVERZICHT